با حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک برگزار شد ؛ نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم های ورزشی

با حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک برگزار شد ؛ نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم های ورزشی
نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران با حضور سید مناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک در محل این کمیته برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک ؛نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران با حضور سیدمناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره و سیدمجتبی علوی دبیر جشنواره صبح امروز در محل  کمیته ملی المپیک آغاز شد.
در ابتدای نشست مناف هاشمی اظهار داشت: ابتدا هفته بسیج را تبریک می‌گویم. در خصوص چهاردهمین جشنواره فیلم‌های ورزشی باید بگویم این جشنواره از ششم تا نهم آذر برگزار می‌شود. کمیته ملی المپیک در راستای منشور المپیک و تقدیر از تلاشگران این عرصه فعالیت‌های خودش را از یکسال و نیم آغاز کرد و شورای سیاستگذاری هم در این خصوص تشکیل شد.
وی افزود: شهرداری، سازمان سینمایی، وزارت ورزش و کمیته ملی پارالمپیک ما را همراهی کردند. ۷۹۸ اثر بررسی و داوری شد که ۸۳ از فیلم‌های داخلی و ۴۳ فیلم از فیلم‌های خارجی به فینال رسیدند.
دبیر کمیته ملی المپیک تصریح کرد: یکی از فیلم‌های ما به عنوان برترین فیلم جهان انتخاب شد. ۱۴ فیلم سینمایی در جشنواره داریم و اهتمام کمیته ملی المپیک حمایت از فیلم‌های ورزشی است. این خواسته کمیته بین‌المللی المپیک است. ما برنامه های خوبی در افتتاحیه و اختتامیه جشنواره داریم.

 

جشنواره

هاشمی تصریح کرد: ما هنوز در اول راه هستیم و کمیته ملی المپیک از هر اقدام فرهنگی، حمایت خواهد کرد. البته اینگونه نیست که ما متولی جشنواره باشیم و فیلم بسازیم.
در ادامه عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره، در این نشست با تأکید بر اهمیت تعامل فرهنگ و ورزش گفت: اگر بخواهیم ورزش را توسعه دهیم، بدون توجه به بخش فرهنگی ورزش و ترویج فرهنگ آن ممکن نیست. سینما، تلویزیون و هنر از ابزارهای قدرتمند برای این هدف هستند و به همین دلیل جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی سال‌هاست در عرصه جهانی فعالیت می‌کند و یک جریان بزرگ فرهنگی را شکل داده است.
وی افزود: ایران یکی از ۱۶ پایگاه جهانی فدراسیون فیلم‌های ورزشی است و این موقعیت باعث می‌شود که نقش ویژه‌ای در هماهنگی جشنواره‌های کشورهای مختلف داشته باشد. این جشنواره می‌تواند ابزار مؤثری برای ترویج فرهنگ ورزش، تقویت همبستگی اجتماعی و شناسایی استعدادها باشد. از سوی دیگر، از طریق فیلم‌های ورزشی می‌توان ارزش‌های فرهنگی را بین کشورها تبادل کرد و ارتباطات فرهنگی بین‌المللی را تقویت نمود.
احمدی ادامه داد: جشنواره فیلم‌های ورزشی فرصتی برای معرفی فرهنگ ملی ما، الهام‌بخش نسل جوان برای مشارکت بیشتر در فعالیت‌های ورزشی و ابزاری برای برقراری ارتباط بین فرهنگ‌ها و ملت‌های جهان است. این رویداد فرهنگی، بستری برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی و تقویت هویت فرهنگی از طریق ورزش فراهم می‌کند

جشنواره

.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره افزود: بسیاری از نهادهای مهم کشور با ما همراه شدند تا جریان جدیدی برای نهادهای ورزشی ایجاد کنیم. طبق تفاهمی که انجام شده کارگروه دائمی فیلم‌های ورزشی با مشارکت کمیته ملی المپیک تشکیل خواهد شد تا هماهنگی‌های لازم با نهادهای سینمایی کشور ایجاد شود.
سید مجتبی علوی دبیر جشنواره فیلم‌های ورزشی نیز در ادامه به تاریخچه این جشنواره اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۱ کمیته ملی المپیک ایران فدراسیونی عضو IOC شد و در آن سال‌ها ۹ دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی برگزار گردید. اما به دلایل نامعلومی این جشنواره پس از ۹ دوره متوقف شد. طبق آیین‌نامه، اگر جشنواره تا سال ۱۳۹۵ از سرگرفته نمی‌شد، ایران از این رویداد بین‌المللی خارج می‌شد.
دبیر جشنواره فیلم‌های ورزشی ادامه داد: پس از گذشت سال‌ها، بخش خصوصی با همت چند فدراسیون وارد میدان شد و تلاش کرد این رویداد دوباره برگزار شود. در نهایت، آقای صالحی امیری اعلام کردند که جشنواره باید به خانه اصلی خود بازگردد و این مسیر خوشبختانه دوباره ادامه پیدا کرد. تا اینکه این دوره، آقای سید مناف هاشمی با تمام سختی‌ها و چالش‌هایی که در مسیر بود، پای این جشنواره ایستادند و ساخت این دوره را به ثمر رساندند.
وی افزود: از ۸۰۰ فیلم شاید حتی ۲ فیلم هم درباره المپیک نباشد. جشنواره برای همه است و امیدوارم دوره‌های بعد به طور جدی‌تر برگزار شود. جوایز جشنواره را وزارت ورزش تقبل کرده و هزینه داوری‌ها هم توسط سازمان سینمایی پرداخت می‌شود. جشنواره در هفت ژانر مثل رونمایی و تیزر و ... برگزار می‌شود. بودجه کل جشنواره اندازه یک سوم هزینه یک فیلم سینمایی هم نیست.
علوی یادآور شد: بسیاری افراد حاضر نیستند فیلم‌های خود را در اختیار ما بگذارند چون ترسیدند که فیلم‌شان به بیرون درز پیدا کند.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه آیا می‌توان امیدوار بود فیلم‌های مطرح ورزشی با حضور چهره‌های مطرح مثل پژمان جمشیدی ساخته شود، توضیح داد: گفته می‌شود ما فقر فیلم ورزشی داریم. این مقایسه نسبت به سایر ژانرهاست. جشنواره اگر جریان ساز نباشد ما فقط آثار دیگران را قضاوت کرده‌ایم. در همه دنیا جشنواره فیلم دنیا جریان‌ساز هستند. کارکرد آنها ایران هراسی است و به هر فیلم زیرزمینی مثل فقر و ...جایزه می‌دهند.

جشنواره

وی تصریح کرد: جشنواره فیلم‌های ورزشی از مسائل سیاسی به دور است. فیلم اگر قهرمان نداشته باشد فیلم نیست. در طول تاریخ سینمای جهان، ژانر ورزش پرطرفدارترین است. پس از سال‌ها فیلم «فرار به سوی پیروزی» که پله در آن بازی کرد هنوز پرفروش است.
وی افزود: جشنواره فیلم‌های ورزشی در راستای حمایت از ورزشکاران است و این خواسته کمیته بین‌المللی المپیک است.
۴ آذر ۱۴۰۳ ۱۵:۴۱

نظر مخاطبان

نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

تماس با ما

آدرس:تهران ،بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی ،خیابان سئول شمالی ،
کدپستی 1995614336
تلفن:26203425-31  نمابر: 26203374 

آیکون ایمیل

ما را دنبال کنید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید، از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شوید و نظرات خود را بیان کنید.