دکتر سید مناف هاشمی در خاتمه سی و نهمین نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران از اهدای پاداش مدال طلا به ناهید کیانی و انتخاب علیرضا پاکدل بعنوان سرپرست کاوران اعزامی به المپیک زمستانی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک؛ دکتر سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از مصوبات هیات اجرایی عنوان داشت که از نتایج مطلع هستید و دومین نتیجه خوب در تاریخ المپیک را بعد از المپیک لندن به دست آوردیم. ۱۲ مدال گرفتیم و میتوانست مدال های نقره ما به طلا تبدیل شود و تاریخ سازی کنیم.
وی ادامه داد: اولین های زیادی داشتیم. تکواندو بهترین رشته بود و کشتی هم مدال های خوبی گرفت و هشت مدال گرفت. چهار ورزشکار تکواندو به مدال رسیدند که بی نظیر بود و تا الان چنین اتفاقی را نداشتیم. این نتایج امید به ورزش ایران داد که به جز کشتی، تکواندو و وزنهبرداری، رشتههای دیگر میتوانند به مدال برسند مانند شمشیربازی، تیراندازی، سنگنوردی و ژیمناستیک. دو رشته برای اولین بار به فینال رسیدند و هیات اجرایی برای مهدی الفتی و رضا علیپور پاداش و تجهیزات در نظر گرفتیم.
دکتر هاشمی در مورد ناهید کیانی گفت: مدال نقره او برابر طلا در نظر گرفته شد کمیته ملی المپیک هم این را در نظر گرفت و معادل طلا پاداش میگیرد. در جلسه امروز ابلاغ مشاور رئیس کمیته ملی المپیک در امور المپین ها به آقای رضا زاده اهدا شد. همچنین پیشنهاد کمیته المپیک برای حقوق ورزشکارانی که به شاخص ها برسند از ۲۵ میلیون تا 150 میلیون بوده است تا بتوانیم در بازیهای آسیایی ناگویا جایگاه خود را برگردانیم. کمیته برگزاری بازیهای آسیایی ناگویا و المپیک لس آنجلس را راه اندازی کردیم. در تلاشیم در قالب استعدادیابی از سطح استان ها ورزشکاران را شناسایی کنیم تا در بازیهای آسیایی و المپیک بعدی جایگاه بهتری بگیریم. همچنین میرزازاده در کشتی در حوزه جوانمردی در قالب منشور المپیک کار بزرگی کرده و قرار شد مورد تشویق قرار گیرد.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در خصوص عملکرد فدراسیونها در المپیک گفت: عملکرد رشتهها را به خیلی خوب، خوب، رضایت بخش و دور از انتظار دسته بندی کردیم. رشته هایی که خیلی خوب بودند تکواندو و کشتی هستند. ژیمناستیک، صخره نوردی و شنا و تیمی شمشیربازی خوب هستند و قایقرانی، تیرکمان، سابر انفرادی، دوچرخه سواری و تنیس روی نیز عملکرد رضایت بخشی داشتند. در تیروکمان مبینا فلاح از رتبه ۴۹ به ۲۸ رسید در برخی رشته ها با مدال فاصله داریم. در تنیس روی میز و شمشیربازی چند برد داشتند. در دوچرخهسواری قبلا به خط پایان نمی رسیدند.
دکتر هاشمی در مورد عملکرد رشتهها در المپیک پاریس گفت: وضعیت قایقرانی نسبت به قبل تغییر کرده است و پیشرفت جایگاه داشتند. مبینا فلاح در تیراندازی با کمان از جایگاه چهل و نهم به بیست و هشتم رسید. درست است مدال نگرفتند اما پیروزی داشتند. شاید به دوچرخه سواری حمله کنند و انتقاد کنید ایرادی ندارد اما ۱۲ سال گذشته به خط پایان نرسیده بود و این دوره اتفاق افتاد و من خودم مسیر را با ماشین ۴ ساعت و نیم رفتم.
او افزود: در ژیمناستیک، تیراندازی و شمشیربازی امید به مدال داریم. دوومیدانی و شنا متوسط بودند و میتوانستند بهتر کارکنند. شرایط مدیریتی دوومیدانی را اطلاع داشتید و در شرایط سرپرستی بودند. اگر دنبال نتیجه هستیم باید انتظار داشته باشیم انتخابات سر تاریخ بر گزار شود.
دبیر کل کمیته از انتخاب سرپرست بازی های زمستانی خبر داد و گفت: آقای علیرضا پاکدل عضو هیات اجرایی به عنوان سرپرست انتخاب شدند و همراه با رییس فدراسیون اسکی و تیمشان کارها را دنبال میکنند. کاروان ایران ۱۰ تا ۱۵ نفره است.
او از تجلیل از دو رییس فدراسیون خبر داد و تاکید کرد: از آقای ساعی و آقای دبیر هم تجلیل میشوند و اختیار به رییس کمیته ملی المپیک داده شد تا تجلیل از آنها به عنوان دو فدراسیون برتر انجام شود.
هاشمی در مورد جلسات رییس کمیته ملی المپیک در پاریس گفت: در بازیهای المپیک ۱۶ تا ۱۸ جلسه رسمی با روسای فدراسیونها و کمیتههای ملی المپیک آسیای میانه، عربستان، فرانسه و توماس باخ داشتیم. باخ در چند مورد از ایران تجلیل کرد. او گفت که موضوع حضور بانوان پررنگ شده و ۲۸ درصد جمعیت ما بانوان بود. او همچنین از تکواندو و کشتی تجلیل کرد.
سخنگوی کمیته ملی المپیک گفت:در خصوص تعلیق ایران و اختیارات به باخ باید بگویم که این موضوع حذف شده و روابط ایران با IOC خیلی خوب شده و قرار شد در خصوص حمایت از ما خبرهای خوبی اعلام شود. امید داریم در بازیهای آسیایی و المپیک آینده نمود بهتری با افزایش بودجه داشته باشیم. بعد از المپیک پرداختی را به فدراسیونها نهایی کردیم که در حال پرداخت است.
دکتر هاشمی در مورد پرداختی به فدراسیون ها گفت: بعد از المپیک و از روز گذشته پرداخت برای فدراسیون ها نهایی و آغاز شده است. در چارچوب یک برنامه پیش میرویم. مسابقات جوانان و کشورهای اسلامی را نیز تا قبل از بازیهای آسیایی ناگویا در برنامه داریم. به دلیل مشکلات بودجهای که تایلند میزبان اعلام کرد مسابقات داخل سالن لغو شد.
او افزود: بعد از بازی های هانگژو هم رسانهای و هم نهایی کردیم و رسما گفتیم هیچ فدراسیونی دو مدیریتی نیست. ورزشکاران از طریق فدراسیون وارد المپیک می شوند ما نماینده ایران هستیم که از کار فدراسیون به نحو احسنت حمایت کنیم و پاداش دهیم. پاداش ۱۲ عزیزی که در المپیک مدال گرفتند را به میزان ۸۸ میلیارد تومان به صورت آنلاین از پاریس واریز کردیم.
او افزود: چون بحث المپیک و بازی های آسیایی را باید دنبال کنیم، قبلا آقای کیومرث هاشمی تمام اختیارات را به کمیته ملی المپیک داد و مسئولیتها روی دوش ما بود. اعضا مصوب کردند ستاد عالی بازیها را با حضور آقای دنیا مالی تشکیل دهیم تا با حضور همه اعضای اجرایی ستاد مشترکی داشته باشیم. و نیازهای بودجه و تجهیزات را تامین کنیم.
دکتر هاشمی در مورد غیبت در مراسم تجلیل از مدال آوران کشتی گفت: دبیر بهترین عملکرد را داشت. در دهکده نبود اما ما سه بار به هتل آنها رفتیم. هر زمان وزن کشی داشتند بچهها به دهکده می آمدند و با پزشکان ما جلسه داشتند. اتاق های کشتی را در دهکده تا روز آخر خالی نگه داشتیم تا هر وقت خواستند بیایند. قدردان زحمات او و آقای ساعی هستیم. آنها درخواست پاداش نکردند اما برای آنها پاداش ویژه در نظر گرفته شد. میدانم پاداش را به ورزشکاران میدهند. تداخل جلسه بود به همین دلیل من در مراسم حضور نداشتم و توفیق نداشتم آقای دبیر و آقای دنیا مالی را ببینم. ما همواره کنار هم بودیم و حتی خیلی از بحرانها و مشکلات را مشترکا حل کردیم که صدای آن حتی به رسانهها هم نرسید که بین ما همدلی و وحدت بوده است.
او در پایان گفت: از دولت قبل و دولت جدید و همکاران وزارت خارجه تقدیر میکنیم. همیشه کنار ما بودند. وزارت ورزش و مهندس هاشمی، دوستان حوزه امنیت، مجلس و برنامه بودجه حمایت کردند و همه دست به دست هم دادند تا این نتیجه حاصل شد.