بازی های المپیک 2020 توکیو با هدف متعادل ترین بازی های المپیک بلحاظ برابری جنسیتی در تاریخ است ، اما وقتی پای صحبت از مربیان و مقامات زن به میان می آید ، همچنان فاصله ملموس این مفهوم تا واقعیت به چشم می خورد.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک و به نقل از IOC، ورزش زنان در سالهای اخیر پیشرفت های چشمگیری داشته است ، اما هنوز کار برای پیشبرد برابری جنسیتی بین مربیان و مسئولان فنی باقی مانده است. تنها 10 درصد از مربیان در بازیهای المپیک تابستانی و زمستانی در دهه گذشته زن بوده اند و زنان 30 درصد از جمعیت مسئولان فنی را در مدت مشابه تشکیل می دهند. ارقام اولیه نشان می دهد که پیشرفت اندکی در بحث مشارکت فعال زنان در توکیو صورت گرفته است تا جاییکه زنان 13 درصد از مربیان و قریب به 31 درصد از مسئولان فنی رویدادها بوده اند. برای رسیدگی به این وضعیت ، کمیته بین المللی المپیک (IOC) اقداماتی را آغاز کرده است تا اطمینان حاصل شود که فدراسیون های بین المللی (IF) ، کمیته های ملی المپیک (NOC) و کمیته های برگزاری مسیرهای مربیگری و قضاوت را برای زنان بیشتری باز نمایند.
در سال 2020 ، برخی از اقدامات بزرگی را که فدراسیونهای بین المللی در حال حاضر برای توسعه مجموعه مربیان زن و مقامات فنی خود انجام داده اند ، و همچنین راهنمایی ها و ابزارهای مشخصی را برای استفاده دیگران نشان می دهد در وبینار برابری جنسیتی IOC به نمایش گذاشته شد. با نگاهی به آینده ، اهداف چارچوب راهبردی جدید IOC برای برابری جنسیتی و شمولیت طی سالهای 2021لغایت2024 شامل توسعه یک برنامه عملیاتی ، با همکاری فدراسیونهای بین المللی و کمیته های ملی المپیک، برای حضور بیشتر مربیان زن در مسابقات جهانی و بازیهای المپیک نگاشته شده است. در توکیو 2020 ، ثمره این تلاش ها دیده شده است ، به گونه ای که مربیان زن به نتایج برجسته ای دست یافته اند و زنان به عنوان قاضی مسابقات مدال و فینال در ورزش های مربوطه تعیین شده اند.