۱۲
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک و به نقل از سایت فدراسیون پزشکی ورزشی،فشار خون بالا که به قاتل خاموش نیز معروف است، گاه هیچ نشانه ای ندارد و می تواند سالها در فرد مبتلا، مخفی بماند. تعدادی از عوامل خطر مانند سن، سابقه خانوادگی، جنس و نژاد در ابتلا به پرفشاری خون نقش دارند با این حال اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل و مصرف برخی غذاهای حاوی پتاسیم، منیزیم و فیبر در کنترل این عارضه نقش مهمی دارد.
سبزیجات تیره رنگ: پتاسیم موجود در این سبزیجات عاملی برای تعادل میزان سدیم در بدن و در نهایت کاهش فشار خون است. (کاهو، کلم پیچ، شلغم، اسفناج، برگ چغندر و ... را به طور تازه مصرف کنید)
توت ها: انواع توت ها شامل ترکیبات طبیعی به نام فلاونوئیدها هستند و مطالعات نشان داده مصرف این ترکیبات منجر به جلوگیری از پرفشاری خون می شود. (مصرف توت ها در وعده صبحانه توصیه می شود)
چغندر قرمز: حاوی اکسید نیتریک است که منجر به بازکردن رگ های خونی و کاهش فشار خون می شود. نیترات موجود در آب چغندر نیز در عرض ۲۴ ساعت می تواند منجر به کاهش فشار خون شود.
شیر بدون چربی و ماست: شیر بدون چربی یک منبع عالی از کلسیم است. کلسیم عنصر مهمی برای کاهش فشار خون محسوب می شود.
بلغور جو: حاوی فیبر بالا، است و مصرف آن منجر به تعادل میزان سدیم در بدن می شود.
موز: سرشار از پتاسیم بوده و مصرف آن به همراه غلات کامل در وعده صبحانه یک راه عالی برای کنترل میزان فشار خون است.
ماهی قزل آلا: یک منبع عالی پروتئین است و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن منجر به کاهش فشار خون، کاهش التهاب، کاهش تری گلیسیرید می شود. علاوه بر این ماهی قزل آلا سرشار از ویتامین دی است و این ویتامین خواص کاهنده فشار خون دارد.
دانه ها: انواع دانه ها ماننده دانه آفتابگردان، دانه کدو تنبل و ... حاوی پتاسیم، منیزیم و دیگر مواد معدنی شناخته شده برای کاهش فشار خون هستند. (در بین وعده های غذایی خود از یک چهارم فنجان از انواع دانه ها استفاده کنید)
سیر: اکسید نیتریک موجود در سیر با گشاد کردن رگ های خونی منجر به کاهش فشار خون می شود. علاوه بر سیر، ریحان، دارچین، آویشن و رزماری نیز خواص کاهنده فشار خون دارند.
شکلات تیره: محققان اعلام کرده اند که مصرف منظم شکلات تیره با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی در رابطه است.
پسته: یک راه سالم برای کاهش فشار خون از طریق کاهش مقاومت عروق محیطی است.
زیتون: یکی از چربی های سالم است که مصرف منظم آن فشار خون را کاهش می دهد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی/ دفتر آموزش و ارتقای سلامت