همایش هوای پاک صبح امروز با همکاری فدراسیون دوچرخه سواری ، کمیسیون ورزش و محیط کمیته ملی المپیک،شهرداری تهران و اداره کل تربیت بدنی استان تهران در آکادمی ملی المپیک برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک ، این همایش همزمان با هفته هوای پاک با حضور صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ، باقرزاده عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک و رئیس فدراسیون شمشیربازی، احمدی معاونت فرهنگی و گسترش ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ، قمری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری و جمعی از مدیران اداره کل محیط زیست شهرداری تهران و محیط زیست شهر تهران در راستای ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه در سفرهای درون شهری و توجه به هوای پاک برگزار شد .
در این نشست دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ابراز داشت:امروز عرصه محیط زیست عرصه اجبار ،دستور و بایدها و نبایدها نیست بلکه امری برآمده از باور ها و گفتمان عمومی جامعه است و تا زمانی که به باور عمومی تبدیل نشود نمی توان مشکل محیط زیست را حل کرد و برای جاری و ساری شدن این باور محیطی زیستی می بایست از خانه و مدرسه و نهادهای مدنی آغاز کرد چرا که مسئله محیط زیست در دهه آینده یکی از 5 مسئله اصلی ایران زمین است و هر اقدامی در این کشور بایستی پیوست محیط زیستی داشته باشد چرا که این سرزمین متعلق همه فرزندان کشور عزیزمان است.
وی خاطر نشان کرد:محیط زیست با مقوله ای به نام سبک زندگی، رابطه ای نزدیک دارد و برای اینکه ما به مقصد و مقصود برسیم باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم چرا که با این حجم استفاده از منابع طبیعی در کمتر از سه دهه محیط زیست خود را نابود کردیم.در واقع محیط زیست مطلوب، سبک زندگی مطلوب را می طلبد.
رئیس کمیته ملی المپیک اظهار داشت:داشتن مسئولیت اجتماعی یعنی هر انسانی نسبت به تحولات محیط خود احساس مسئولیت کند،نسبت به همکاران،محیط زیست و غیره ،ما برای احیای محیط زیست در ایران باید به سنت ها قبلی خود بازگردیم.
صالحی امیری تصریح کرد:محیط زیست و ورزش رکن سوم جنبش المپیک است و پس از ورزش قهرمانی و فرهنگ محیط زیست قرار گرفته است و از اولیتهای این جنبش است تا حدی که یکی از معیارهای انتخاب میزبانهای رویدادهای المپیکی رعایت اصول محیط زیستی است و در این بین استفاده از گروه های مرجعی همچون قهرمانان،هنرمندان و غیره در دعوت به رعایت و حفاظت از محیط زیست یکی از اتفاقاتی است که می تواند در ورزش شکل بگیرد و منجر به ایجاد یک نهاد مدنی زیست محیطی شود.در واقع قهرمانان گروهای مرجعی هستند که جامعه به آنها اعتما دارد و بایستی ضمن استفاده از این ظرفیت مشوقهای را برای حامیان محیط زیست در نظر گرفت .ورزش و محیط زیست یک وجه اشتراک دارند آنهم سلامت و حفظ اخلاق است و امیدوارم با همت بلند مسئولین و شما انسانهای فرهیخته این مشکل حل شود.
همچنین خانم منوچهری رئیس کمیسیون ورزش و محیط زیست کمیته ملی المپیک ابراز داشت: این همایش با هدف ترویج فرهنگ زیست محیطی در جامعه و حفظ جامعه سالم است ورزشکاران با توجه به تمرینات سنگین ورزشی حدود 10 تا 20 برابر سایرین تنفس می کنند و به همین دلیل بیشتر در معرض خطرات آلودگی هوا قرار دارند و ما به بهانه هفته پاک با حضور خود جوش دوچرخه سواران در این مسیر گرد هم آمدیم تا بر اهمیت افزایش دوچرخه سواری در حفظ محیط زیست تاکید نماییم.
همچنین دکتر احمدی معان فرهنگی و گسترش ورزش همگانی گفت:برای آنکه ورزش در سبک زندگی گنجانده شود خود نیازند آموزش و تمرین و استمرار است اگر این اراده و باور در ما ایجاد شود می توانیم به زندگی سالم امیداور باشیم. شهرها و کلانها شهرهای کشور مشکلات زیادی در رابطه با آلودگی هوا دارند که این حرکتها و استفاده از ورزش با ایجاد زیر ساختهای لازم توسط مسئولین و مدیران شهری می تواند مفید باشد.
این مراسم در سه بخش برگزار که در ابتدا 200 دوچرخه سوار از درب شمالی مجموعه ورزشی انقلاب بسمت آکادمی حرکت کردند در بخش دوم هم که در سالن استاد فارسی با حضور مسئولین و مدعوین برگزار شد از برترینهای حامیان ورزش و محیط زیست تجلیل بعمل آمد و در بخش سوم و پایانی نیز برنامه آموزشی برای رده های سنی خردسالان، نونهالان و نوجوانان ترتیب داده شد.