صبح امروز دکتر روحانی با حضور در مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک پارالمپیک ریو و همچنین قهرمانان سال 94 کشور، برای نهمین بار در دولت تدبیر و امید با جامعه ورزش کشور دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک؛این مراسم با حضور دکتر روحانی رئیس جمهور محترم،دکتر سلطافی فر وزیر ورزش و جوانان،کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک و معاونین،روسای فدراسیون ها،مدیران ،شکسوتان،مربیان و قهرمانان ورزش کشورمان در سالن اجلاس برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در آیین تجلیل از مدال آوران المپیک ، پارالمپیک ، ریو ۲۰۱۶ و قهرمانان سال ۱۳۹۴ گفت: ورزش همگانی مایه نشاط و امید جامعه و ورزش قهرمانی نماد افتخار ملت است و عبور جامعه از مشکلات زندگی نیازمند شادی است و ورزش نشاط آفرین است.
رییس جمهوری اظهار داشت: در کنار ورزش، انسجام ملی، تعامل سازنده با جهان، نشاط برای اقتصاد و جاذبه برای گردشگری بوجود میآید و میتواند کشورمان را در مسیر توسعه پایدار قرار دهد.
دکتر روحانی با بیان اینکه ورزش و قهرمانی در وادی ورزش از دیدگاههای مختلف حائز اهمیت است، گفت: زمانی که ورزش به صحنه جهانی وارد شده و موضوع مسابقات در سطح منطقهای و جهانی مطرح میشود، به یک موضوع ملی تبدیل میگردد و در چنین صورتی به فرد، شهر، قومیت و مذهب خاصی تعلق ندارد و تمام اتباع ایرانی یکپارچه از آن تأثیر میپذیرند و این از دیدگاه ملی، اهمیت فوقالعادهای دارد.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: موضوعاتی مانند تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، انتخابات سراسری، هنر ایرانی و علم و دانش ایرانیان یک موضوع ملی محسوب میشوند و در کنار آن برخی مشکلات در زمینه نارساییهای محیط زیست، آب، اقتصاد و معیشت مردم نیز مسألهای ملی هستند.
دکتر روحانی افزود: ملت ایران یک ملت واحد و دارای یک قانون و یک کشور واحد و یک رهبر عزیز و بزرگوار و یک دولت و مجلس است، لذا همه تلاش ما باید برای غرور، افتخار و عظمت سرزمین و ملت ایران باشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه ایران و ایرانی دو واژهای هستند که در همه مسایل ملی باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: یکی از آثار مهم ورزش در سطح همگانی و مسابقات داخلی یا بینالمللی، ایجاد امید، نشاط و شادابی است و ورزشکار یعنی، انسان شاداب و امیدوار و آن کسی که به جسم و جان خود و جامعه قدرت و غرور میبخشد و جامعه خود را در شادابی نگاه میدارد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه هیچ چیز مهمتر و بالاتر از امید برای یک ملت وجود ندارد، گفت: اگر به آینده خود امیدوار نباشید و احساس نکنیم که گشایش و پیروزی پیش روی ما قرار دارد، بیتردید حرکت، تلاش و تعالی نیز متوقف خواهد شد. چطور امکانپذیر است ملتی به آینده خود امید نداشته باشد اما در عین حال بتواند به تلاش و کوشش خود ادامه دهد؟
رییس جمهوری گفت: افضل اعمال امت، انتظار فرج است فرج معنای گشایش معنا دارد.ایمان با ناامیدی جمع نمیشود، بلکه ایمان همواره با امید به آینده و گشایش و فرج همراه است.
وی توجه به امید و امیدآفرینی در داخل کشور را به عنوان یک معیار مورد تأکید قرار داد و گفت: متأسفانه عدهای هستند که میخواهند مردم را به هر بهانهای نسبت به آینده ناامید کنند، بدون تردید ایجاد ناامیدی ضربه و آسیب به حرکت ملی و مأیوس کردن جامعه از حرکت و تعالی است اما متأسفانه عدهای همواره نیمه خالی یک لیوان آب را میبینند و نیمه پر آن را هیچ موقع متذکر نمیشوند.
دکتر روحانی با اشاره به لزوم مقایسه بخش ورزش نسبت به گذشته به منظور ارزیابی آن، اظهار داشت: باید مقایسه کرد که آیا که ورزش ما نسبت به ۴ سال پیش پیشرفت داشته یا پس رفت کرده است و آیا امروز باشگاههای ورزشی، پرشورتر و رغبت جوانان نسبت به ورزش بیشتر و زنگ ورزش در مدارس با اهمیتتر شده است؟ اگر اینگونه باشد، به معنای قرار داشتن در مسیر درستی است و باید به آینده امیدوار باشیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه باید امید را در قالب یک بسته و سبد مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: همانطور که پول ملی و رالم در قالب یک سبد ارزی، شامل تعداد زیادی ارز خارجی مورد بررسی قرار میگیرد، امید را هم باید در قالب یک سبد مورد توجه قرار داد که بخشی از آن مربوط به اقتصاد است و اقتصاد باید درست حرکت کند و مردم نسبت به سود سرمایه و آینده زندگی خود امیدوار باشند و وجود ثبات در مقررات و برنامهریزیهای اقتصادی به مردم امید میدهد و اگر این امید نباشد، هیچ انگیزهای برای کار و تلاش وجود نخواهد داشت.
دکتر روحانی تأکید کرد: یک ملت برای پیشرفت و حرکت نیازمند سبد است که این سبد امید، اقتصاد، فرهنگ و هنر را شامل میشود.
رییس جمهوری افزود: زمانی که هنر ایرانی در سطح جهانی می درخشد و فیلم و موسیقی کشورمان در سطح منطقهای و جهانی میدرخشد، این جزء سبد امید مردم محسوب میشود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: زمانی که دیپلماسی کشورمان در سطح جهان حرکت درستی دارد و موفقیت میآفریند و توطئهها را میشکند و تحریمها را پس میزند و در ارتباط با جهان در مسیر تعامل قرار میگیرد، این نیز جزو سبد امید ملتمان محسوب میشود.
رییس جمهوری با بیان اینکه بخشی از سبد امید جامعه سلامت، ورزش و عرصه قهرمانی را شامل میشود، گفت: قهرمانان ورزشی، امیدآفرین هستند و در روزهایی ساعتها همه مردم را پای صحنههای ورزشی مینشانند و همه زنان و مردان و جوانان و نوجوانان را از تمام فکر ها و غصهها میرهانند.
دکتر روحانی گفت: انسان نیاز به شادابی، لبخند و خوشحالی دارد و تصور نشود که مردم بدون نشاط، خوشحالی و چهره باز میتوانند از مشکلات زندگی فرار کنند. گاهی نشاط و شادمانی فکر و ذهن انسان را گشوده و آرامش آفرین است، لذا باید به آن توجه داشت.
رییس جمهوری با بیان اینکه ورزش از دیدگاه ملی، امید و مسایل اجتماعی بسیار حائز اهمیت است، گفت: مسابقات جهانی و منطقهای در زمان گذشته بیشتر جنبه مردانه داشت، اما امروز نیم دیگر قهرمانان یعنی بانوان نیز وارد عرصه ورزش و رقابت شدند و در کنار آن پاسدار فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: زنان ورزشکار همچنین پاسدار قدرت و توانمندی ملی در صحنه ورزش هستند و در ماههای گذشته از کیمیا گرفته تا زهرا و ساره باعث نشاط در جامعه شدند. لذا بسیار اهمیت دارد که زنان در باشگاههای ورزشی و مسابقات مربوط به خود فعالیت داشته و در سطح جهانی حضور داشته باشند.
رییس جمهوری افزود: زمانی که بانوی باعظمت ایرانی که به همه تکنیکهای ورزشی آشنایی دارد، توان و قدرت خود را در سطح جهانی به منصه ظهور میرساند و همراه با آن عفاف، حجاب و فرهنگ ایرانی و اسلامی را در برابر دیدگان جهانیان قرار میدهد، این موضوع افتخار مضاعفی برای همه ما میباشد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: بانوان و زنان کشورمان در همه صحنههای جامعه از جمله راهپیمایی ها، عزاداریها، انتخابات، مسابقات جهانی و عرصه مدیریت، حضور فعال و درخشانی دارند و آن دوران سپری شده که البته آنها هم در جای خود با اهمیت است، اما نمیتوان وظایف زنان را صرفاً به درون خانه منحصر کرد.
رییس جمهوری افزود: اسلام دینی است که مرد و زن را با ارزشهای مساوی، در کنار هم قرار داده است و زنان پرافتخار تاریخ همواره در صحنههای اجتماعی درخشیده و بار بزرگ مسئولیت را در بر دوش داشتند.
دکتر روحانی تصریح کرد: باید عدهای از برخی مسایل و دیدگاههای سنتی خارج شوند و اگر خارج نشوند زنان قدرتمند ما آنها را به زور خارج خواهند کرد.
رییس جمهوری ورزشکاران پارالمپیک را دارای افتخار آفرینی مضاعف برشمرد و گفت: این ورزشکاران با زحمت، تلاش و زنج بیشتر، افتخارات بزرگ ملی میآفرینند.
دکتر روحانی با بیان اینکه مسجد و باشگاه باید مامن جوانان باشد، خاطر نشان کرد: در یک مقطعی برخی تصور میکردند که جوانان خود را یا باید به مسجد و یا باشگاههای ورزشی تشویق کنند و این دو را متمایز و متفاوت از هم تصور میکردند که این دیدگاه اشتباهی است و در دین ما مسجد و باشگاه و سلامت جسم و جان در کنار هم مورد توجه قرار دارد و همین ورزشکاران ما در قهرمانیهای بزرگ نام ائمه اطهار را به زبان آورده و در پیشگاه خداوند، سجده شکر به جا آورده و فرهنگ دینی و اسلامی را با ورزش توأم سازند.
رییس جمهوری افزود: برخی چقدر نسبت به مسابقه فوتبال در شب عاشورا، غصه خوردند و مرثیهها سرودند که چه خواهد شد، اما ورزشکاران و ورزشدوستان، در همان ورزشگاه با تجلیل از ابا عبدالله(ع) و خاندان رسالت ثابت کردند که ورزشکاران و جوانان یادشان هست که شب عاشورا و امام حسین(ع) در عمق جان و رگهای بدنشان جریان دارد.
دکتر روحانی با بیان اینکه وحدت و انسجام ملی در کنار ورزش بیشتر میشود، اظهار داشت: در ورزش وحدت ملی بوجود میآید و خردهفرهنگها احساس میکنند که زیر چتر فرهنگ بزرگ ایرانی حضور دارند.
رییس جمهوری با یادآوری سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل، گفت: اقتصاد هم به ورزش ارتباط دارد و بخش از ورزش شامل اقتصاد ورزشی است و میتواند توریسم ورزشی را به همراه داشته باشد و بالاتر از اقتصاد با ایرانهراسی مقابله کرده و گفتگو و تعامل با جهان را بوجود آورد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در مسابقات جهانی کشتی در کرمانشاه با اقدام و میهماننوازی خود دولت آمریکا را شرمنده کردید به کشتیگیران آمریکایی ویزا داده شد و مردم کرمانشاه نیز میهماننوازی کردند و دنیا هم قضاوت خواهد کرد. این عرصه نشانگر عظمت ایران بود.
رییس جمهوری اظهار داشت: ورزش عرصه تقویت امنیت و وحدت ملی، ارتقاء فرهنگ ایرانی و اسلامی و توجه به اقتصاد مقاومتی است و میتواند کشورمان را مسیر پیشرفت و توسعه پایدار قرار دهد.
همچنین دکتر مسعود سلطانی فر در مراسم تجلیل از قهرمانان بازی های المپیک و پارالمپیک ریو و قهرمانان سال ١٣٩٤ که در سالن اجلاس سران برگزار شد مراتب تقدیر و تشکر خود و جامعه ورزش را به پاس حضور ریاست محترم جمهوری در جمع قهرمانان اعلام و از حمایتهای ویژه رییس جمهور و دولت "تدبیر و امید"، از ورزشکاران و جامعه ورزشی ایران قدردانی کرد.
دکتر سلطانی فر ادامه داد: پیام دلگرم کننده رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور پس از پیروزیهای ورزشکاران ایران در میادین مختلف بسیار امید بخش و باعث دلگرمی ورزشکاران ایران بود. به ویژه پس از موفقیتهایی که در المپیک و پارالمپیک ریو به دست آمد مهمترین نکته پیام شما، ابراز شادی مردم پس از این پیروزیها بود.
ورزش و جوانان در این مراسم برخی از دستاوردهای مهم در عرصه ورزش را که در دولت یازدهم رقم خورده است برشمرد .
در خاتمه مدالآوران ایران در بازیهای المپیک و پارالمپیک ریو 2016 و همچنین مدالآوران ورزش ایران در سال 94 جایزه خود را از رییسجمهور و وزیر ورزش و جوانان دریافت کردند.
در آغاز این مراسم کیانوش رستمی، سهراب مرادی و حسن یزدانی طلاییهای المپیک ایران در المپیک ریو 2016 نخستین نفراتی بودند که جایزه خود را از دستان رییسجمهور و وزیر ورزش و جوانان دریافت کردند.
سپس کمیل قاسمی دارنده مدال نقره المپیک، قاسم رضایی مدالآور برنز کشتی فرنگی ایران ، سعید عبدولی دیگر مدال آور برنز ایران ، کیمیا علیزاده نخستین بانوی مدالآور ایران در رقابتهای المپیک که موفقیت به کسب مدال برنز این رقابتها شد، از دیگر نفراتی بودند که به ترتیب جایزه خود را از رییسجمهور دریافت کردند.
همچنین بهداد سلیمی، وزنهبردار دسته فوق سنگین ایران که با ناداوری از رسیدن به المپیک باز ماند توسط رییسجمهور مورد تجلیل قرار گرفت و جایزه خود را دریافت کرد.
مجتبی عابدینی، شمشیرباز ایران در المپیک ریو که توانست به مراحل بالای این رقابتها صعود کند نیز با حضور در جایگاه ویژه جایزه خود را از رییسجمهور دریافت کرد.
در بخش قهرمانان پارالمپیک نیز از زهرا نعمتی، پرچمدار، غلامرضا رحیمی، ساره جوانمردی، محمد خالوندی، سیامند رحمان، مجید فرزین، داوود علی پوریان، تیم والیبال نشسته و تیم فوتبال پنج نفره نیز در این مراسم تجلیل شد.
در بخش پایانی این مراسم از تعدادی از رییسان فدراسیونها تقدیر شد که اسامی رییسان فدراسیونها به شرح زیر است:
محمود خسروی وفا (رییس فدراسیون جانبازان و معلولان)
محمد پولادگر (رییس فدراسیون تکواندو)
مهدی تاج (رییس فدراسیون فوتبال)
فریبا محمدیان (رییس فدراسیون اسکیت)
غلامرضا امینی (رییس فدراسیون قایقرانی)
علی مرادی (رییس فدراسیون وزنهبرداری)
مهدی علینژاد (رییس فدراسیون ووشو)
محمدرضا مظلومی (رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان)
مصطفی کریمی (رییس فدراسیون ناشنوایان)
فاطمه هاشمی (رییس فدراسیون بیماریهای خاص و پیوند اعضا)
پس از آن از خانواده مرحوم "بهمن گلبارنژاد" دوچرخهسوار پارالمپیکی ایران که در ریو به دلیل سانحه جان خود را از دست داد، تقدیر شد.
در این مراسم از داورانی که در المپیک و پارالمپیک ریو نیز قضاوت کردند تجلیل به عمل آمد. علیرضا فغانی به نمایندگی از سه داور فوتبال که در المپیک ریو قضاوت کردند مورد تقدیر قرار گرفت.
محمد شاه میری و ابراهیم پیروزی، داوران والیبال و والیبال نشسته دیگر نفراتی بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند.