هادی ساعی

هادی ساعی بنه‌کهل( - 1355)
تکواندو
برنده  2نشان طلا و برنز بازی‌های المپیک 2000 و 2004 و 2008
برنده نشان طلا و نقره و برنز مسابقات جهانی 1999 و 2003 و 2007
برنده نشان طلای 2002 و برنز 2006 بازی‌های آسیایی

«بنه‌کهل»که نام بخشی از توابع نزدیک تبریز است، پسوند نام خانوادگی هادی ساعی است؛ در حالی که قهرمان داستان ما در محله معروف «چشمه علی» شهرری، در همین نزدیکی تهران و در روز بیستم خرداد ماه سال 1355، مصادف با شب تولد حضرت علی النقی(ع) پا به عرصه وجود گذاشته است. او فرزند دوم خانواده است و برادر بزرگ‌ترش، علی چهار سال با هادی اختلاف سن دارد.
نه سالگی
هادی از کودکی اهل جنب و جوش و به اصطلاح ، شیطانی کردن بود. مادرش می‌گوید که او یک جا بند نمی‌شد و از در و دیوار بالا می‌رفت. وقتی او را در دبستان نام‌نویسی کردند. مرتب به پدر و مادرش می‌گفت که علاقه‌مند به ورزش تکواندوست. اولیای او، سرانجام در مقابل سماجتش تسلیم شدند و نام او را ،هنگامی که فقط 9 سال داشت. در کلاس ورزش‌های رزمی برای رشته تکواندو، که زیر نظر استاد سعید مهیمن قرار داشت، ثبت نام کردند. مادرش می‌گوید:«چون جنب و جوش هادی فوق العاده بود با مشاهده انرژی زیاد او و علاقه‌اش به ورزش‌های رزمی، ضمن مشورت با پدرش، که همه چیز را به عهده من گذاشته بود با خواسته‌اش موافقت کردم و اسمش را در باشگاه نوشتم.
ارتش‌های جهان
در سال 1995، که مسابقه‌های ارتش‌های جهان در کرواسی برگزار می‌شد، هادی به عضویت تیم ارتش ایران درآمد. او برای اولین بار به صحنه مسابقه‌های بین‌المللی رفت و با کسب یک نشان نقره در 19 سالگی، افتخار بزرگی برای خود و ارتش ایران به دست آورد. کسب این نشان و موفقیت، گام نخستین‌ هادی برای ورود به جرگه قهرمانی و جاده مسطحی برای موفقیت‌های آتی وی بود.
نشان‌های طلا
در سال 1997، ساعی در نخستین دوره مسابقات تکواندو و غرب آسیا، به اولین نشان طلای خود از مسابقات بین‌المللی دست یافت.
مسابقه‌های سوپر جام جهانی که از اهمیتی خاص برخوردار است. در سال بعد (1998) برای هادی تجربه‌ای با ارزش بود. او در این مسابقه‌ها که در المان انجام شد، توانست اولین نشان طلای این جام را نصیب خود و ایران کند. کسب این نشان، که به مراتب با ارزش‌تر از نشان بازی‌های غرب اسیا بود به ساعی فرصت داد تا خود را در میان بزرگان تکواندو جها بیابد و به نشان طلای مسابقه‌های جهانی فکر کند.

 ساعی

طلای جهانی
ساعی در سال بعد(1999)، سرانجام به آرزوی دیرین خود دست یافت. او برای کسب نشان طلای جهان عطش زیادی داشت. سال‌ها بود که در دنیای جهان عطش زیادی داشت. سال‌ها بود که در دنیای آرام تفکرات خود، به لحظه‌ای می‌اندیشید که روی سکوی قهرمانی جهان قرار گرفته و گردن آویز طلا را به گردن اویخته، دست چپ را به روی سینه قرار داده و منتظر ترنم سرود جمهوری اسلامی ملی ایران همراه با به اهتراز درآمدن پرچم کشورش است. این لحظه، به راستی، از راه رسید و هادی خود را در بالای سکوی قهرمانی جهان که در کانادا برگزار شده بود، دید.
مقدماتی برای نشان المپیک
برای گرفتن سهمیه شرکت در بازی‌های المپیک سیدنی، ساعی باید در مسابقه‌های ورودیه و کسب سهمیه شرکت می‌کرد. برای او که در مسابقه‌های جهانی کانادا به نشان طلا دست یافته بود. این امر، مشکل زیادی در پیش نداشت؛ ولی به هر صورت، حریفان هم برای دستیابی به این سهمیه مهم و سرنوشت ساز، بیکار نشسته بودند.
یک دوره مسابقه، ابتدا در سال 1999 در کرواسی انجام شد و در همین مسابقه‌ها بود که ساعی با برتری کامل، به نشان طلا دست یافت و بخت شرکت در بازی‌ها را برای خود مسجل نمود. او با خیال راحت و در ارامش، برای توفیق در المپیک سیدنی برنامه‌ریزی کرد.
قبل از بازی‌های المپیک 2000 سیدنی، فرانسه میزبان مسابقه‌های سوپر جام جهانی شده بود و ساعی که برای این مسابقه‌ها ارزشی کمتر از مسابقه‌های جهان قائل نبود. برای درهم شکستن ورحیه رقبای خود در بازی‌های سیدنی، باید به نشان طلا دست می‌یافت. این سوپر جام از کیفیتی بالاتر نسبت به جام جهانی 1998 برخوردار بود، چرا که همه حریفان و مدعیان سکوی قهرمانی، خود را به اوج تمرینات وفنون رزمی رسانده بودند. هادی با اتکای به نفسی بیشتر در این مسابقه‌ها ظاهر شد و تماشاچیان این مسابقه در شهر لیوان(فرانسه) را مجذوب قدرت و مهارت خود کرد. او در این نبرد، به نشان طلا دست یافت و جای تردیدی نگذاشت که در سیدنی، مدعی شماره یک این دسته و نشان طلای بازی‌هاست؛ ولی این اتفاق نیفتاد هادی  در بازیهای المپیک 2000 سیدنی با کسب نشان برنز بعد از  سالها ایران در در رشته ای بغیر از کشتی و وزنه برداری در المپیک صاحب مدال کرد.
المپیک 2004 اتن
دو هفته مانده به بازی‌های آتن، عطاء بهمنش، نویسنده و مفسر ورزشی صدا و سیما، برای تهیه فیلم و مصاحبه، همراه با اقای محمدی بقا و تیم خود به سالن ارزیابی توان جسمانی قهرمانان به آکادمی ملی المپیک آماده بود. او با حسن رنگرز، یوسف کرمی، هادی ساعی مصاحبه کرد .
طلای المپیک
در مسابقه‌های تکواندو بازی‌های آتن، سهم هر کشور، دو شرکت کننده تعیین شده بود که این سهمیه به هادی ساعی و یوسف کرمی تعلق گرفت.
ساعی در اتن، در دسته 68 کیلو به صحنه رفت. اولین دیدار خود را با حریفی  از ایتالیا برگزار کرد و او را از پای درآورد. در دور دوم، دیگوی سیلوای، از برزیل، در مقابل ساعی قرار گرفت. این تکواندو و کار برزیلی در جریان مسابقه‌های انتخابی کسب سهمیه، با ساعی 4 – 4 مساوی کرده و با رای داوران، به عنوان برنده مسابقه معرفی شده بود. ساعی در آتن، در یک نبرد سنگین موفق شد. با امتیاز 9 بر 7 این حریف قدر را از پای درآورد.
در دور سوم، در یک دیدار کاملا نفس‌گیر،  ساعی  موفق شد که حریف سرسخت کره‌ای خود را به نام چانگ میونگ سو، یازده بر ده شکست دهد و راهی مسابقه نهایی شود. حریف دور نهایی ساعی، تکواندو کار تایوانی بود که در یک پیکار جانانه، ساعی موفق شد وی را با امتیاز 6 بر 3 شکست دهد و به نشان طلای المپیک، که اولین نشان در این ورزش برای ایران در المپیک است، دست یابد. او پس از بازی‌ها گفت:«از اینکه توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم، خوشحالم. این نشان به مردم ایران تعلق دارد و حاصل تلاش مربیان، کادر فدراسیون کمیته المپیک، سازمان تربیت بدنی و سایر تکواندوکاران کشورمان است. من از قبل نمی‌دانستم که در روز تولد جواد الائمه(ع) به میدان می‌روم؛ بنابراین برتلاشم افزودم تا در چنین روز عزیزی بر سکوی قهرمانی قرار بگیرم...»
ساعی در ادامه می‌گوید:در مصاف با حریف کره‌ای، در حالی که مساوی بودیم، برای سه ثانیه، گویا یک نفر به من گفت تو برنده‌ای...»

 ساعی

 

رده‌بندی نهایی بازی‌های آتن:
1-هادی ساعی بنه‌کهل
2-هوانگ جیه شیونگ(تایوان)
3-چانگ‌میونگ سو(کره)
اهدای نشان به نفع زلزله‌زدگان بم
هادی ساعی مدتی قبل از بازی‌های اتن و پس از حادثه زلزله بم، در یک اقدام بزرگ منشانه کلیه نشان‌های المپیک، جهانی و اسیایی را که بیش از 15 نشان بود، در مراسمی که در تهران برگزار شد به فروش رساند و وجه آن را که کلا، به نفع زلزله‌زدگان بم اختصاصی داد.
المپیک 2008 پکن
هادی ساعی در بازیهای المپیک 2008 پکن در حالیکه در یک وزن بالتر و با حریفانی سنگین تر از خود مبارزه می کرد تنها مدال طلای ارزشمند این رقابتها را برای ایران کسب کرد تا در مجموع با کسب 2 طلا و یک برنز در المپیک سیدنی 2000،آتن 2004 و پکن 2008 یکی از پر افتخار ترین المپیکی های ایران گردد.
عناوین و افتخارات هادی ساعی بنه‌کهل
بازی‌های المپیک
 2000 سیدنی، استرالیا نشان برنز
2004 آتن طلا
2008 پکن طلا
مسابقه‌های جهانی
 1999 ادمونتون، کانادا نشان طلا
2003گارمیش کرخن پارتن، آلمان نشان نقره
2007 پکن، چین نشان برنز
بازی‌های آسیایی
2002 بوسان، کره نشان طلا
2006 دوحه، قطر نشان برنز
قهرمانی اسیا و اقیانوسیه
2002 عمان، اردن نشان نقره
2005 مادرید، اسپانیا نشان طلا
2006 بانکوک، تایلند نشان طلا
2007 پکن، چین نشان برنز
جام جهانی
1998 گارمیش کرخن پارتن، المان نشان طلا
2000 لیون، فرانسه نشان طلا
2001 هوشی‌مین، ویتنام نشان طلا
2002 توکیو، ژاپن نشان طلا
ارتش‌های جهان
1995 اصفهان نشان نقره
1996 زاگراب، کرواسی نشان طلا
بازی‌های غرب اسیا
1997 تهران نشان طلا
ورودی المپیک سیدنی و آتن
1999 زاگراب، کرواسی نشان طلا
2003 بانکوک، تایلند نشان طلا

 

تماس با ما

آدرس:تهران ،بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی ،خیابان سئول شمالی ،
کدپستی 1995614336
تلفن:26203425-31  نمابر: 26203374 

آیکون ایمیل

ما را دنبال کنید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید، از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شوید و نظرات خود را بیان کنید.