یوسف کرمی

یوسف کرمی( - 1362)
تکواندو
برنده نشان برنز بازی‌های المپیک 2004

یوسف فرزند هفتم خانواده است. چهار خواهر بزرگ‌تر از خود دارد که همگی متاهل‌اند و سه برادر مجرد.
خانواده کرمی در شهر میانه(آذربایجان شرقی) زندگی می‌کند و سال‌های زیادی است که در خانه‌ای در خیابان خیام این شهر سکونت دارد. یوسف در همین خانه، در دوم فروردین سال 1362، دیده به جان گشود. پدرش پیمانکار ساختمانی و معماری با تجربه و ورزیده است. مادرش خانه‌دار است و تاکنون هشت فرزند خود را بزرگ کرده و به ثمر رسانده است. پدر و مادر یوسف دارای چهار داماد و تعدادی نوه‌اند و در نتیجه، خانواده بزرگی را در شهر میانه تشکیل داده‌اند.
روز بارانی
کرمی درباره انتخاب تکواندو به عنوان رشته اصلی ورزشی خود می‌گوید:«انتخاب رشته تکواندو خیلی اتفاقی بود. شاید منی ک کاراته‌کار می‌شدم! پدرم، محمد کرمی، خودش از کشتی‌گیران خوب بود و در کشتی پهلوانی مهارت داشت. او دلش می‌خواست من هم کشتی تمرین کنم و براین امر اصرار می‌ورزید. او می‌گفت«»یوسف تو باید مثل خود من بشوی.» با پوزش خواهی، به پدرم می‌گفتم که علاقه به کشتی ندارم(اینجا هم از همه کشتی‌گیران و علاقه‌مندان به کشتی پوزش می‌خواهم) خوب، اینکه گناه نبود. پدرم هم قبول کرد.
یک بار با بچه‌ها رفتیم مسابقه‌های مشت‌زنی(بوکس) را تماشا کردیم. دیدم که ضربه‌های سختی به سر و صورت و چانه یکدیگر می‌زنند که در نتیجه، فرم و شکل صورت تغییر می‌کند؛ اما وقتی تمرین تکواندو را دیدم، از آن بیشتر خوشم آمد. چند روز هم رفتم تمرین کاراته را تماشا کردم که به دلم نچسبید. ان اتفاق جالب، در یک روز بارانی افتاد، از کنار پنجره باشگاه تکاور میانه می‌گذشتم که صدای بچه‌ها را شنیدم. نگاه کردم دیدم چند نفر لخت هستند، عرق زیادی هم کرده‌اند و به قول ما تکواندو کاران «میت» می‌زنند. خیلی خوشم آمد و به دلم نشست. با خود گفتم این، آن ورزشی است که به دنبالش هستم؛ فردا می‌آیم و ثبت‌نام می‌کنم.

یوسف کرمی  

رزمی کار
یوسف دوران ابتدایی را در دبستان ثارالله(میانه) سپری کرد. دوره راهنمایی را در مدرسه مصطفی خمینی به پایان برد و سال‌های اول و دوم دبیرستان را در دبیرستان امام خمینی گذراند و سال سوم به هنرستان فنی‌و حرفه‌ای هدف رفت. او دراین‌باره می‌گوید: سال آخر که به هنرستان فنی-حرفه‌ای هدف می‌رفتم، به خاطر بعضی مشکلات، از این هنرستان بیرون آمدم و در آموزشگاه فنی-حرفه‌ای میانه ثبت‌نام کردم و توانستم دیپلم خود را بگیرم»
یوسف کرمی در کلاس چهارم ابتدایی درس می‌خواند و ده سال داشت که به ورزش تکواندو روی آورد. تا سال 1373، یعنی یک سال بعد از ثبت‌نام در این رشته، تمرین‌های خود را به طور متناوب انجام می‌داد. باشگاه تکاور میانه، محل تمرین اولیه او بود و آقای حسین اکرمی تعلیم به او و سایر نوجوانان را در محل برعهده داشت. کرمی درباره این مربی می‌گوید:«این آقا اولین مربی من است و خیلی برایش احترام قائلم زیرا با راهنمایی و تعلیمات ایشان بود که من بدین پایه رسیده‌ام. مواقعی که دراردو نیستم، نزد این استاد به تمرین مشغولم»

 یوسف کرمی

تیم ملی
«مدتی تکواندو را رها کردم و در کوچه‌ها و زمین‌های خاکی، فوتبال بازی می‌کردم.
روزی یکی از دوستان به نام مهدی‌زاده(یکی از قهرمنان تکواندو)، که با هم تکواندو کار می‌کردیم، به منزل ما آمد و گفت یک مسابقه انتخابی برای نوجوانان ترتیب داده‌اند که برندگان را به ترکیه می‌برند. مهدی‌زاده مصرا از من خواست در این مسابقه شرکت کنم. من در پاسخ به درخواست او گفتم که  این همه بچه‌های رزمی کار تهران برای انتخاب شدن در این مسابقه سر و دست می‌شکنند و جای برای انتخاب ما نمی‌ماند. مهدی‌زاده با اطمینان و اقتدار کامل گفت: اگر بخواهی، موفق می‌شودی. بیا این یک ماه که به مسابقه مانده، با هم تمرین کنیم. تمرین که ضرری ندارد.
من و مهدی‌زاده شروع به تمرین کردیم و فشار زیادی به خود آوردیم. هر روز صبح و بعدازظهر و در مجموع پنج ساعت تمرین می کردیم. اوضاع به شکلی شد که من در منطقه، شهر و استان، همه را ناک اوت کردم و برای مسابقه انتخابی به تهران امدم. در تهران مقابل پنج حریف توانا قرار گرفتم؛ ولی موفق شدم آنها را یکی پس از دیگری شکست دهم و قهرمان ایران شوم. برای تشکیل اردوی تیم ملی، چند مسابقه انتخابی گذاشتند و من در آن مسابقه هم نفر اول شدم».
نشان برنز المپیک
براساس مقررات حاکم بر تعداد نفرات شرکت کننده در مسابقات تکواندوی بازی‌های المپیک اتن 2004، برای هر کشور دو شانس برای شرکت در مسابقات در نظر گرفته شد. فدراسیون ایران هادی ساعی را به عنوان نخستین شانس و یوسف کرمی را که در مسابقات جهان سال 2003 صاحب نشان طلا شده بود؛ به عنوان نفر بعدی انتخاب کرد.
خوشخبتانه همان‌طور که ملاحظه شد، این دو قهرمان ارزنده تا مسابقات نهایی پیش رفتند. که ساعی به نشان طلا دست یافت، ولی کرمی با باخت، در مقابل لوپز از امریکا، با نتیجه نزدیک 8 بر 7 از نشان طلا بازماند و به نشان برنز دست یافت.
کرمی در این مسابقات ابتدا بر حریف تایلندی 17 بر 12 غلبه کرد و سپس حریف استرالیایی را 15 بر 9 برد، او پس از باخت در مقابل لوپز،‌موفق شد 13 بر 5 حریف تونسی را مغلوب کرده و در پایان حریف اذربایجانی را 10 بر 9 شکست دهد.
کرمی در بازیهای المپیک لندن 2012 نیز حضور داشت و به رغم شانس زیادی که برای وی قائل بودند با دو باخت برابر نمایندگان خود از دور رقابتها حذف شد.

 کرمی

عناوین و افتخارات یوسف کرمی
بازی‌های المپیک
2004 آتن، یونان نشان برنز
مسابقات قهرمانی جهان
2003 گارمیش گرخن پارتن، المان نشان طلا
2005 مادرید، اسپانیا نشان برنز
2007 پکن، چین موفقیتی کسب نکرد
بازی‌های آسیایی
2002بوسان، کره نشان نقره
2006دوحه، قطر نشان طلا
جام جهانی
2002 توکیو، ژاپن نشان طلا(دسته هفتم)
نوجوانان جهان
2000 گلرنی،‌ایرلند نشان طلا
انتخابی المپیک
2003 پاریس، فرانسه نشان نقره
جام باشگاه‌های آسیا
2007تهران، ایران نشان نقره(دسته هفتم)
مسابقه‌های آسیا-اقیانوسیه
2002 عمان-اردن نشان طلا(دسته ششم)
جام‌های بین‌المللی
2003 بروکسل، بلژیک نشان طلا(دسته ششم، جام آزاد بلژیک)
2003 بیروت، لبنان نشان طلا(دسته ششم، جام شش جانبه بیروت)
مسابقه‌های ارتش‌های جهان
2003 زاگرب، کرواسی نشان طلا(دسته ششم)
مسابقه‌های پلیس‌های جهان
2003 بارسلونا، اسپانیا نشان طلا(دسته ششم)
دانشجویان جهان
2007 بانکوک، تایلند نشان طلا
جام فجر 1328 تهران نشان طلا

 

تماس با ما

آدرس:تهران ،بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی ،خیابان سئول شمالی ،
کدپستی 1995614336
تلفن:26203425-31  نمابر: 26203374 

آیکون ایمیل

ما را دنبال کنید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید، از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شوید و نظرات خود را بیان کنید.