علی میرزایی (1308 -)
وزنه برداری
برنده نشان برنز بازیهای المپیک 1952
وقتی جعفر سلماسی، قهرمان وزنه برداری، با رکوردشکنی خود در سال 1323، سرو صدای زیادی ایجاد کرد، بسیاری از علاقمندان به ورزش، همچون علی میرزایی و محمدحسن رهنموردی، با شوق و علاقه ای خاص پا به میدان گذاشتند. میرزایی ورزش های دیگر را رها کرد و به تمرین در رشته وزنه برداری پرداخت او که در هفتم بهمن ماه 1308 شمسی، در محله قدیمی با چنار تهران پا به عرصه وجود گذاشته بود، در پانزده سالگی تصمیم خود را قاطعانه گرفت و به این ورزش پرداخت.
باشگاه آهن:
پس از موافقت پدر، علی در محله پاچنار به باشگاه آهن رقت و تقاضای عضویت کرد. رئیسی، ما فی و چند صاحب نام دیگر، در این رشته و در همین باشگاه تمرین می کردند و علی نیز با جثه کوچک خود در بین مبتدیان تمرین می نمود.
نشان نقره بازی های آسیایی:
در تیم ده نفره وزنه برداری ایران، در نخستین دوره از بازی های آسیایی دهلی نو، علی میرزایی که برای نخستین بار به عضویت تیم ملی ایران در آمده بود، همراه با نامجو، در دسته 56 کیلوگرم روی صحنه رفت. در این بازی ها، میرزایی بعد از نامجو قرار گرفت و به نشان نقره دست یافت. در پایان بازی ها، هیئت ورزشکاران ایران شش نشان نقره کسب کرد که میرزایی، اولین ورزشکار ایرانی بود که به نشان نقره این بازی ها دست یافت.
علی میرزایی در دورانی به عضویت تیم ملی وزنه برداری ایران دسرآمد که نامجو، میدان دار، رکورد دار و پر قدرت ترین وزنه بردار جهان بود. نامجو در سال 1949، با اقتدار کامل بر کرسی اول خروس وزن جهان ایستاد و حد نصاب های جهانی را یکی پس از دیگری به دست آورد. او در سال 1950 هم قهرمان جهان شد.
نشان برنز المپیک :
بازی های المپیک 1952 هلسینکی، برای ایران پر برکت بود. در سال 1948، ایران تنها به یک نشان برنز دست یافته بود؛ اما در هلسینکی، سه نشان نقره توسط محمود نامجو، ناصر گیوه چی و غلامرضا تختی و چهار نشان برنز توسط محمود ملاقاسمی، توفیق جهانبخت، عبدالله مجتبوی (در کشتی) و علی میرزایی (در وزنه برداری ) به دست آورد.
مسابقات جهانی وین و نشان برنز:
تیم ایران در مسابقه های جهانی 1953استکهلم، غیبت داشت و علت آن، حوادث و اتفاقات سیاسی بود که در کشور به وقوع پیوسته بود در سال 1954 که مسابقه های جهانی در وین برگزار می شد. تیم ایران با شش وزنه بردار، از جمله علی میرزایی، در این مسابقه ها شرکت کرد. میرزایی به دنبال نامجو و در یک رقابت نزدیک با او، توانست در مجموع با 5/203 کیلوگرم در سکوی سوم قرار گیرد و یک نشان برنز دیگر بر افتخارات گذشته خود بیفزاید. در این مسابقه ها، ایران به لطف نشان های نقره نامجو و نشان برنز میرزایی، توانست پس از شوروی و امریکا، مقام سوم را در رده بندی ملل احراز کند.
در جمع نقره ای ها
در جمع دارندگان نشان نقره از مسابقه های جهانی، علی میرزایی منزلت و مکان بالایی دارد. او در مسابقه های سال 1951 مقام دوم را کسب کرد و برنده نشان نقره شد. وی اولین ورزشکار ایرانی است که در مسابقه های جهانی وزنه برداری صاحب نشان نقره شد ه است. چندی بعد در همان سال، غلامرضا تختی و محمود ملاقاسمی هم به نشان نقره جهانی دست یافتند.
عناوین و افتخارات علی میرزایی
بازی های المپیک
1952 هلسینکی، فنلاند نشان برنز
مسابقات جهانی
1951 میلان، ایتالیا نشان نقره
1954 وین، اتریش نشان برنز
1955 مونیخ، آلمان رتبه ششم
بازی های آسیایی
1951 دهلی نو، هندوستان نشان نقره
مسابقات قهرمانی ایران
1330 تهران نشان طلا